Wat krijgt u vergoed?

Een nieuwe volledige prothese wordt vergoed vanuit de basisverzekering.  Echter een prothese wordt niet volledig vergoed. Ten eerste valt een nieuwe prothese onder het jaarlijkse eigen risico van € 385,-. Daarnaast bent u een eigen bijdrage van 25% verschuldigd. Heeft u een aanvullende verzekering dan kan het zijn dat uw eigen bijdrage vergoed wordt.

Hetzelfde geldt voor een implantaat gedragen prothese. Alleen betaalt u hier een eigen bijdrage van 8% voor de onderkaak, 10 % voor de bovenkaak en bij gelijktijdige vervanging of vervaardiging van beide delen 17%.

Een gedeeltelijke -, frame-, of flexibele prothese valt niet onder de basisverzekering. Wilt u recht hebben op een vergoeding dan krijgt u deze alleen als u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten.

Indien u exact wilt weten welke kosten voor uw rekening komen, adviseren wij u altijd contact op te nemen met uw eigen zorgverzekeraar. Wij verstrekken u graag een begroting van de kosten, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Tip: Uw zorgverzekeraar vergoedt een nieuwe gebitsprothese een maal per 5 of 6 jaar. Dus blijf niet te lang lopen met een slecht zittende gebitsprothese!

Tot slot:

Voor het repareren of het opvullen (rebasen) van een prothese betaalt u een eigen bijdrage van 10%.

Lid van branchevereniging:

  • Als de pasvorm van uw gebit niet meer goed is kunt u dit eenvoudig in uw kunstgebit herstellen. Een goede pasvorm is belangrijk voor het draagcomfort doordat u geen voedselresten onder het gebit krijgt, geen drukplekken heeft en het gebit goed op zijn plaats blijft zitten.

  • Een kunstgebit wordt door een tandprotheticus of een tandarts aangemeten. Bij het aanmeten van een nieuw kunstgebit krijgt u in principe vijf afspraken. Op de vijfde afspraak is uw kunstgebit klaar en kunt u gaan wennen aan het nieuwe gebit.

  • Een kunstgebit laten maken bij de tandprotheticus is sinds 1989 wettelijk mogelijk. Een tandprotheticus is een tandtechnicus die zich als paramedicus heeft gespecialiseerd in het vervaardigen van een gebitsprothese.

Populaire services

Een kunstgebit laten maken bij de tandprotheticus is sinds 1989 wettelijk mogelijk. Een tandprotheticus is een tandtechnicus die zich als paramedicus heeft gespecialiseerd in het vervaardigen van een gebitsprothese.